België telt ondertussen meer dan 100 alcoholvrije speciaalbieren. Het biertype dankt zijn populariteit aan de enorme verscheidenheid in het aanbod, van alcoholvrije ‘special belge’, witbier of stout tot aangepaste abdij- en trappistenbieren. Zelfs de onder jongeren fel gesmaakte ‘rouges’ ontspringen de dans niet. U leest er alles over in deze nieuwsbrief.
Tom D'Halluin
Hoofdredacteur
Meer dan 100 Belgische speciaalbiervarianten zonder alcohol
Dankzij nieuwe productiemethoden zoals membraamfiltratie of vacuümdestillatie wordt alcohol onttrokken uit bestaande bieren en wordt een variante van 0,0 %vol. alcohol gecreëerd. Anderen gebruiken specifieke gistvariëteiten waarmee bieren tot 0,5% vol. worden gebrouwen.
Dit najaar hebben we twee chefs uitgenodigd om hun creativiteit los te laten op de jambonneau, het hammetje. De insteek? De veelzijdigheid en het gebruiksgemak van dit product in de kijker zetten. En of dat gelukt is!
"Zorginstellingen willen steeds meer ontzorging bij catering"
“Convenience is geen luxe meer, het is een noodzaak”, zegt bestuurder bij Fribona Laurens Theys. “Het is zaak een breed aanbod van kant-en-klare componenten te leveren om zo de keukenproductie te versnellen en te vereenvoudigen.”
Verse smaak begint bij pure ingrediënten. Bij Ardo geloven we dat kruiden de ziel zijn van elk gerecht. Daarom investeert Ardo al jaren in een zorgvuldig uitgebalanceerd assortiment diepgevroren kruiden en kruidenmixen.
'Minder, maar béter', de visie van Hannah Van Ongevalle
Sabine Goethals in gesprek met bartender en topmixoloog Hannah Van Ongevalle, een gerenommeerde naam in de cocktailwereld. Haar visie? Glashelder: "Mensen willen minder drinken, maar als het om cocktails gaat, vooral béter drinken!"
Volledige werkgelegenheid een nieuwe realiteit voor het technisch secundair onderwijs.
Arbeidsmarktexpert Jan Denys toont op het Symposium Technisch Onderwijs hoe de arbeidsmarkt evolueerde van structurele werkloosheid naar bijna volledige tewerkstelling.
Debic Végétop, simply works! Vraag je inspiratiebrochure aan
Als chef weet je hoe cruciaal betrouwbare ingrediënten zijn. Je wil producten die niet alleen smaak toevoegen, maar ook zorgen voor structuur en een perfecte afwerking. Precies dat biedt Debic Végétop. Het product gaat verder dan smaak alleen: het garandeert keer op keer een vlekkeloos resultaat.
Pastridor PLUS stokbroden en piccolo’s: snel klaar, lekker en flexibel
Foodservice professionals letten bij de keuze van broodjes op gebruiksgemak, (kosten)efficiëntie, snelle service en zo weinig mogelijk verspilling. Daar speelt het PLUS-gamma van Pastridor op in...
FoodServices maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.