In deze editie duiken we in de wereld van de aardappel, een Belgische trots met internationale allure. We belichten zijn culinaire veelzijdigheid, voedingswaarde en innovatieve toepassingen die inspelen op trends zoals gezondheid en gebruiksgemak. Daarnaast bekijken we de blijvende populariteit van vlees, waarvan het thuisverbruik in 2024 opnieuw is gestegen, ondanks de opmars van plantaardige alternatieven.
Tom D'Halluin
Hoofdredacteur
Aardappelproducten
Lees het digitale magazine over aardappelen. Ontdek hoe de Belgische aardappel uitgroeide tot een wereldwijd succes, welke voedingswaarde en culinaire toepassingen hij biedt, en hoe innovatieve producten inspelen op trends in gezondheid en gemak.
Kip blijft populairst, plantaardige alternatieven blijven eerder klein
Vlees blijft populair op het Belgische bord. In 2024 steeg het thuisverbruik van vlees en gevogelte voor het tweede jaar op rij met 1%, goed voor 28,1 kg per Belg. Ook kant-en-klaar en plantaardig winnen terrein, maar vlees blijft dominant.
JAVA Foodservice is dé partner voor zorginstellingen, scholen en overheden. Wij combineren voeding met vakkennis, praktische concepten en slimme ondersteuning. Dit jaar blazen we 100 kaarsjes uit. En dat willen we vieren samen met jullie op ons exclusieve event 'Delicious Discoveries'!
What’s hot, what’s not? Als chef wil je mee zijn en met deze smaaktrends ben je dat. Patisserie du Chef® zet voor jou deze 6 belangrijkste trends voor desserts en versnaperingen op een rij. Zo ben jij mee met wat er leeft bij jouw klanten.
Deze kookroom maakt je sauzen, soepen en gerechten nóg beter dankzij z’n snelle binding, perfecte stabiliteit en een fluweelzachte textuur. Ontdek nu hoe jij meer uit elke fles en elk gerecht haalt.
Heeft u een bijzonder project afgerond? Viel uw team recent in de prijzen of lanceert u met trots een innovatief product? Met de PMG NewsDesk deelt u uw nieuws rechtstreeks met 430.000 Belgische kmo's.
FoodServices maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.