- 10 september 2018
- Door Frank Verhue
- | 4 min. leestijd
- | Bron: Delicatesse
Duaal leren en werken, wat heeft de slager-traiteur eraan?
Vaktechnische kennis die je leert op school combineren met competenties en vaardigheden die je in de vingers krijgt op de werkvloer, dit is de best mogelijke combinatie om jongeren een beroep aan te leren. Dit vermoedden deskundigen decennia geleden al en die aanpak brachten zij toen ook al in de praktijk. Gaandeweg ontdekten zij dat 60% van de vereiste beroepscompetenties kunnen worden aangeleerd op de werkvloer. Schoolgaan en werkplekleren is daarom een uitstekende combinatie. In ons land bestaat die combinatie al onder de vorm van leercontracten. Twee jaar geleden kwam daar het nieuwe stelsel 'duaal leren en werken' bij.
Sorry, dit is een premium artikel
Dit artikel is exclusief beschikbaar voor abonnees. Abonneer je nu en krijg toegang tot alle artikels.
Ontdek onze abonnementsformules