- 01 februari 2018
- | Bron: Delicatesse
Word creatiever met zeeduivel
Word creatiever met zeeduivel Verkozen tot vis van het jaar 2018 VLAM heeft samen met de visserijsector voor de 30ste keer een Vis van het Jaar gekozen. Dit jaar staat zeeduivel in de kijker. Deze vis is nog erg onbekend bij ons. Slechts 2% van de Belgische gezinnen kochten zeeduivel in 2017. Onderzoek van ILVO bevestigt dat de gezondheid van de bestanden van zeeduivel prima is en in stijgende lijn gaat. Er is geen gevaar voor overbevissing. Het visvlees is stevig, blank en heeft een zachte zoete smaak. Zeeduivel is een makkelijke vis om te bereiden. Hij laat bovendien veel verschillende bereidingswijzen toe. Bakken, stoven of koken, met zeeduivel kan je alle kanten op. Tijdens het jaar van zijn verkiezing wordt de Vis van het Jaar op verschillende manieren gepromoot. Voor horecaprofessionals is er tevens een nationale wedstrijd. De kok die het lekkerste en origineelste Vis van het jaar-recept op zijn menukaart heeft staan, wint de titel ‘Viskok van het jaar 2019’. ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.