Een kleurrijke editie van Week van de Smaak

Dit jaar ging het thema over smaak en kleur

Van 14 tot 24 november vond de 13de editie van de Week van de Smaak plaats. Tijdens dit evenement wordt eetcultuur telkens in contact gebracht met kunst. Het thema dit jaar luidde: de gustibus et coloribus, over smaak en kleur. Dit resulteerde in een creatief en kleurrijk festijn. Er werden meer dan 150 activiteiten georganiseerd in Vlaanderen en Brussel, waaronder workshops, wedstrijden en proeverijen. Enkele voorbeelden van werken zijn het Boerenbruiloft van Bruegel uit ontbijtgranen, de Flandrien kaasbollen bewerkt door kunstenaars zoals Herr Seele, en een chocoladesculptuur in de vorm van een peer van Peter Teerlinck. Enkele kunstwerken werden geveild en de opbrengst wordt geschonken aan de Vlaamse Voedselbanken. De Week van de Smaak is een initiatief van vzw Vol-au-Vent en wordt financieel gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, POM West-Vlaanderen, Provincie West-Vlaanderen, Flandrien Kaas, Mulder Natural Foods en Agristo.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodServices 

FoodServices maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.