MOGELIJKHEDEN VOOR KOUDE MAALTIJDEN

Zelf bereiden

Wat de broodmaaltijden betreft meldt Lies Wambeke, diëtiste bij het Brugse dienstverleningscentrum 'Ons Erf', dat er verschillende opties zijn om de consistentie aan te passen. “Zo hebben sommigen geen probleem met brood met korsten. Anderen zijn beter af met brood zonder korsten of met geplette of gemixte boterhammen of met graanvlokken in plaats van brood. We besteden veel aandacht aan het behoud van een goede smaak van die maaltijden. Als we bijvoorbeeld boterhammen met confituur mixen, gieten we er eerst rodevruchtenthee over voor een aangename smaak. Bij chocopasta gieten we bijvoorbeeld wat warm water met een lepeltje cacao over de boterham, want dat versterkt de smaak van chocolade. Alle ingrediënten nodig voor die bereidingen geven we vanuit de keuken mee naar de verschillende leefgroepen. Daar worden het ontbijt en het avondmaal specifiek per bewoner klaargemaakt."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodServices 

FoodServices maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.