Foodservice Q3 krimpt met 2%  

Foodservice Q3 krimpt met 2%

Foodservice Q3 krimpt met 2% Vooral het convenience kanaal kreeg in het afgelopen kwartaal zware klappen te verwerken. Het derde kwartaal van 2019 is geen topperiode geweest voor de Belgische foodservicemarkt. Zowel de bezoeken als de besteding kwam onder druk te staan. Vooral het convenience kanaal kreeg in het afgelopen kwartaal zware klappen te verwerken. Het aantal bezoeken daalden met 4%, de besteding met 3%. Ook in de horeca scoorde de zomer van 2019 slechter in vergelijking met die van vorig jaar. De daling was vooral voelbaar aan de kust. Deze zomer ontving de Belgische kust 5,7 miljoen dagtoeristen, wat een daling betekent van 11% tegenover de zomer van 2018. In juli bedroeg het aantal dagtoeristen zelfs 1/5de minder dan juli vorig jaar. De schade voor de horeca is in verhouding tot die evolutie nog redelijk onder controle gebleven. De voornaamste reden waarom de markt onder druk is komen te staan heeft te maken met de algemene toestand van de Belgische economie....

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij FoodServices 

FoodServices maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.